Известие

Collapse
No announcement yet.

Не отчита подаване на газ на полу-съеденител

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Не отчита подаване на газ на полу-съеденител

От доста време го забелязвам и най-вече ме дразни като паркирам върху наклони или бордюри.

Общо взето като е на полу-съединител и подавам газ колата въобще не отчита, дори да подавам газ до долу, оборотите седят на около 1000.

Това нормално ли е? Не си спомням кола която съм карал (повечето бензини преди 2000ната) да го е правила това.

Колата е 1.9 JTDM 140.
    Last edited by C-e-c-o; d.m.y г., 16:53.

Постоянно ми се налага да ползвам полу-съединител (просто там където живея асфалта е гаден, че и с наклони) и това не е нормално. Но нека по-разбиращите се е изкажат от какво е. Но съвсем не е нормално.
    Alfa Romeo 156 1.8 SW TS 144hp

Comment

Забравих да спомена че колата е дизелова, 1.9 JTDM 140hp 2003.

Comment

Няма връзка между газта и съединителя. Имаш някакъв проблем и най-добре направи една диагностика
        Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
        Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
        Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Потенциометърът на педала на газта гледан ли е?
          Alfa Romeo 156 1.9 JTD 115 hp
          GOLF MK3 1.9 TDI 110HP + remap (140 hp)

Comment

Имам същата кола. Това не е нормално. Направи диагностика

Comment

Първоначално публикувано от sollider Покажи съобщение
              Потенциометърът на педала на газта гледан ли е?
              На диагностика отчита добре.

Comment

Когато не си включил никоя предавка, колата е в покой и си натиснал наполовина съединителя, оборотите променят ли се, когато натискаш педала на газта?

159 1.8 MPI
                166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                  Когато не си включил никоя предавка, колата е в покой и си натиснал наполовина съединителя, оборотите променят ли се, когато натискаш педала на газта?
                  да.

Comment

Оборотите не му стоят на 1000, просто му боксува съединителят и затова има усещането. Я да вдигне три хиляди при натиснат съединител и не на скорост и тогава да включи

Comment

Какво имаш предвид под боксува, че е на път да замине ли? Иначе понякога като чели газта е по-отзивчива от други моменти. Има и като "забавяне" при натискане, бавно отреагира.

Comment

Първоначално публикувано от C-e-c-o Покажи съобщение
                        Какво имаш предвид под боксува, че е на път да замине ли? Иначе понякога като чели газта е по-отзивчива от други моменти. Има и като "забавяне" при натискане, бавно отреагира.
                        Че е заминал вече

Comment

Принципно не ми се е случвало да боксува на 3та, 4та и 5та дори при подадена газ до края.

Comment

Първоначално публикувано от C-e-c-o Покажи съобщение
                            Принципно не ми се е случвало да боксува на 3та, 4та и 5та дори при подадена газ до края.
                            Там вече си в скорост. Дай на 4та при 2500 и натисни педала на газта докрай рязко

Comment

Няма абсолютно никакъв проблем - ускорява си напълно нормално.

Comment

Working...
                              X